Coaching

Vast in de onrust

Ken je dat? Dat gevoel dat je ergens in vast zit en er gewoon niet uit komt? Er wervelt een zweem van verlangen naar iets anders in je lijf, maar je ziet niet wat het is of wat je eraan kunt doen. Je voelt je onrustig en raakt snel geïrriteerd. Je hebt een kort lontje en betrapt jezelf er regelmatig op dat je best wat vriendelijker had mogen reageren. Je hebt weinig energie en voelt je niet gemotiveerd en geconcentreerd bij waar je mee bezig bent. Je hebt het idee dat het toch geen zin heeft en dat je het nooit goed genoeg doet. Ook heb je weinig creatieve ideeën, er komt niets uit je handen en de vrolijkheid is ver te zoeken. Je hoort jezelf steeds zuchten en gapen, hebt het gevoel dat je de dag amper door komt zonder koffie en hebt zo’n zin om op de bank neer te ploffen. 

Ooit was het anders

Misschien is het al tien jaar geleden, misschien langer of korter, maar er was ongetwijfeld een periode in je leven waarin jij energie voor tien, grote plannen en spannende ideeën had. Een tijd waarin je blij, veerkrachtig, enthousiast en goedgemutst was. In die tijd sprong je ’s morgens vol energie uit bed voor de wekker ging of was je tot laat in de avond bezig met de leukste creatieve ideeën. Wat je deed koste je weinig moeite, in tegendeel; je kreeg er juist energie van. Je zette door wanneer het pittig werd en liet je niet uit het veld slaan. Kan je je die tijd nog herinneren? Ken je dat gevoel nog? 

Tijd om jezelf serieus te nemen

Ik kan je vertellen dat ik beide situatie maar al te goed herken. Ik ken dat lege gevoel van nooit iets goed kunnen doen en altijd moe zijn. Maar ik herinner mezelf ook als meisje of jonge vrouw die altijd vrolijk en bruisend van de energie en creativiteit was. In die tijd maakte ik mijn vriendinnen veel te vroeg wakker na een avondje stappen, omdat de dag nu eenmaal begonnen was en ik niet kon wachten om er iets moois van te maken. 

Maar ik veegde mijn eigen behoeftes en een groot deel van mijn vrolijkheid, creativiteit en veerkracht van de kaart zodra het leven serieuzer en harder werd. Verantwoordelijkheden en beperkende gedachten overspoelden me en ik had het gevoel altijd op mijn tenen te lopen. Maar waarom? Waarom nam ik mezelf niet serieus zoals ik was? Waarom vergat ik bij het zorgen voor anderen, om ook voor mezelf te zorgen en mijn eigen behoeften te zien? 

In de laatste paar jaren heb ik dat meisje stukje bij beetje terug vonden, in een nieuw (lees: wat ouder) jasje en met de ervaring van nu. Ik ben op ontdekkingstocht naar mezelf gegaan: deed dingen waarvan ik dacht dat ik ze niet zou durven, leerde mijn grenzen kennen en zette door wanneer het even lastig werd. 
Dat vrolijke, speelse en spontane meisje komt steeds vaker naar boven. En dat is heerlijk, dat is écht heerlijk!

Goed voor jezelf zorgen

Dit is de allereerste stap om terug bij jezelf te komen. Kies je voor een een leven dat echt past bij jou? Wacht niet tot morgen, maar stel jezelf deze vragen vandaag nog: 

Wat heb ik nu nodig? 
Hoe zorg ik beter voor mezelf?

Dit is de basis die ik in alle coachingstrajecten meeneem, maar we kunnen dit ook als centraal punt voor jouw traject aanhouden. Vindt je het lastig om deze vragen te beantwoorden? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden om daar met mij over In Gesprek te gaan. 

De unieke, onbevangen, kleurrijke en blije jij

Niet iedereen is het zelfde, maar we zijn wel allemaal in dezelfde pot gestopt, die gevuld is met de overheid-, school- en werksystemen die regelmaat en overzicht brengen in de chaos van deze snelle, drukke tijd. We leven conform statistieken en gemiddelden, waaraan we ons meten en mee vergelijken. Maar niet iedereen vindt zijn of haar weg daarin. 

In een serieuze, snelle, perfectionistische  wereld, waar alles constant beter, duurder en groter moet, zijn er ook mensen nodig die een andere kleur geven aan het leven. Mensen die het op hun eigen manier doen; die zojuist ontdekte kronkelpaadjes volgen; lachend door de regen lopen en engelen maken in de sneeuw; die uren kunnen dagdromen; de auto aan de kant zetten om van het uitzicht te genieten of juist een omweg nemen om dat ene liedje op de radio te horen. Mensen die alle geuren en kleuren van het leven opsnuiven, ook als die onverwachts anders zijn dan gepland. 

Ook die mensen zijn er nodig in deze wereld en nu misschien wel meer als ooit.

Herken jij jezelf hierin? Dan hoop ik dat je door het lezen van mijn persoonlijke verhalen en blogs de steun, inspiratie en motivatie in jezelf ontdekt waardoor ook jij jezelf terug mag vinden. Dat die vrolijke, unieke, onbevangen jij weer alle ruimte krijgt in jouw leven.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Hoe kan ik jou daarbij helpen?

Door je te coachen, begeleiden en aan te moedigen vanaf de zijlijn. Op dit moment volg ik een opleiding tot life coach, hypnotherapeut, energietherapeut en heelheidstherapeut. De vorm waarin ik jouw coach hangt helemaal af van jouw behoefte. 

Om je vast wat richting te geven heb ik een aantal themapakketten samengesteld, maar niets staat 100% vast. Coaching is een persoonlijk en levend proces, er moet altijd ruimte zijn voor aanpassingen in het traject. We slaan samen een bewuste weg in, maar staan wel open voor verandering van richting als dit nodig is. 

Voorafgaand aan ieder traject hebben we een gratis intakegesprek om te ontdekken wat jij nodig hebt en waarmee jij het meest mee geholpen bent. En minstens zo belangrijk: om elkaar te ontmoeten en te onderzoeken of we een klik hebben.

Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak met mij. 

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten.   

In gesprek

Met heel je hart kiezen voor jezelf.

Het jij gevoel dat het verhaal op deze pagina echt over jouw gaat? Gaat jouw hart sneller kloppen bij de gedachte aan een vrijere, blijere, onbevangen en vrolijke jij? Dan nodig ik je uit om met mij In Gesprek te gaan. Dit is een een vorm van gesprekstherapie met een onbepaald aantal sessies, geheel afhankelijk van jouw behoefte en het verloop van ons traject. We gaan op zoek naar jou. Naar wie jij echt bent en naar de keuzes die bij jou passen. Jij krijgt van mij de touwtjes weer in handen. De keuze is aan jouw: welke lijntjes van het verleden knippen we door, nadat we ze onderzocht en bedankt hebben? Welke lijnen voor de toekomst zetten we uit? Maar vooral: wat kies jij in het hier en nu? 

We maken gebruik van diverse Mind-Walk-, NLP-, mindfulness-, meditatie- en visualisatietechnieken. Ook dit traject is een levend proces, dat meebeweegt op wat we onderweg tegenkomen, er staat dus niets vast. Ik zet het raamwerk op vanuit mijn ervaring en kennis en aan de hand van wat jij nodig hebt, maar we mogen best eens buiten de lijntjes kleuren. 

In de roos

Doelen stellen en behalen

In de roos is een traject waarbij we in 5 intensieve sessies doelen stellen voor een door jou gekozen periode. We kiezen bewust voor 1 hoofddoel dat we verhelderen en bijschaven tot het helemaal bij jou past, stellen deeldoelen op om de weg daarnaartoe uit te zetten en werken een actieplan uit waarmee jij concreet aan de slag kunt. We maken gebruik van visualisatietechnieken, meditaties, NLP en hypnose om beperkende patronen te doorbreken, hobbels weg te nemen en de weg naar jouw doel schoon en helder uit te stippelen. 

Niet alleen de sessies zijn intensief, je gaat ook buiten de sessies om actief met jouw doelen aan de slag. Je krijgt na iedere sessie huiswerk mee. Het is jouw proces en we werken op jouw tempo, maar het raamwerk staat al voor je klaar. Samen geven we er kleur aan en daarbij mogen we best eens buiten de lijntjes kleuren, maar wel met jouw unieke, krachtige doel voor ogen. 

Werkwijze

 

Ieder traject starten we met een intakegesprek om elkaar te leren kennen. Aan de hand hiervan vullen we het intakeformulier in en spreken we een traject met elkaar af.

De sessies verlopen via Messenger, WhatsApp, Zoom of een ander videoplatform waarmee jij je comfortabel voelt. Je krijgt van mij vragen, opdrachten en informatie toegestuurd per e-mail en we houden uiteraard regelmatig contact via WhatsApp of Messenger.

Een sessie duurt meestal een uur en soms iets langer. Samen spreken we af hoe vaak en wanneer we met elkaar in gesprek gaan. Ik stel veel vragen tijdens de sessies, maar geef ook opdrachten en huiswerk mee. Het is natuurlijk aan jou om te bepalen hoeveel tijd en aandacht je hieraan besteed, maar ik verwacht wel dat je ook je huiswerk serieus neemt. Niet voor mij, maar voor jezelf, omdat jij het waard bent!

We gaan niet alleen maar in gesprek, ik moedig je ook aan regelmatig even naar buiten te gaan, met een Mind-Walk oefening of opdracht die je van mij ontvangt. Een moment buiten in beweging, in de frisse lucht geeft je ruimte en flexibiliteit in je lichaam en geest, het helpt je los te laten, te ontspannen, nieuwe mogelijkheden te zien en te genieten van het hier en nu.

Ook maken we gebruik van verschillende NLP-, hypnose-, meditatie-, mindfulness en visualisatietechnieken. De ene keer is er veel aandacht voor gedachtenkracht, de andere keer vinden we de stilte in onszelf, luisteren we naar ons lichaam of zijn we juist volledig geconcentreerd op wat er op dit moment is.

Wil jij met mij in gesprek om doelen te stellen en keuzes te maken die passen bij jou?

Door de combinatie van Mind-Walk, coaching en therapie, maar ook mijn persoonlijkheid, levenservaring en mijn huidige levensstijl denk ik jou op een unieke, bewuste en bevrijdende manier te kunnen begeleiden op het volgende stukje van jouw levenspad. Ben jij eraan toe die stap te maken?

Scroll naar boven
Scroll naar top