Over Mij

Wie ben ik?

Eigenlijk is dat een vraag die ik moeilijk kan beantwoorden, want ik ben altijd in verandering (net als jij), maar ik kan je wel vertellen hoe ik momenteel in het leven sta, wat ik belangrijk vindt en waar ik van geniet.

Ik start met het het laatste: waar ik het allermeest van geniet en wat ik écht belangrijk vindt, hier maak ik tijd voor vrij. De volgorde is niet van belang, als er maar balans is. Soms is het ene belangrijker als het andere en dan weer andersom, het is maar net hoe het leven loopt en wat er op dat moment mogelijk is. 

Momenten van avontuur met mijn gezin: wandelen in de bergen, kamperen in de vrije natuur, vissen, bessen plukken, spelen, lachen en genieten met elkaar

Creatieve en uitdagende momenten: iets nieuws proberen, iets nieuws maken of iets nieuws leren. Ik blijf steeds ontwikkelen; in persoonlijke, spirituele, creatieve en actieve zin. Mijn grenzen verleggen en af en toe buiten mijn comfort zone verblijven hoort daar bij.

Momenten van rust en bezinning, in stilte genieten van wat er is in het hier en nu.

Momenten van verwondering. Van buitengewone vergezichten en ultieme natuurbeleving tot het zien van de details. De rijkdom en magie in het dagelijks leven en de kleine verassingen op mijn pad.

Al die waardevolle momenten met familie en vrienden die ik zo koester: de serieuze, mooie, gezellige en gekke momenten.

Bewust, gezond, natuurlijk en lekker eten.

Een stukje van mijn verhaal

Mijn verhaal gaat net als bij iedereen over pieken en dalen, maar ook over de ruimte daartussen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik in mijn leven tot nu toe veel meer pieken dan dalen heb gekend, en ook lange periodes van tevredenheid. Is dat geluk? Misschien. Of geloof? Dat kan. Is het de wet van aantrekking? Ook dat is mogelijk. Ik denk dat het een combinatie van deze en andere factoren is. Ik ben in ieder geval met m’n neus in de boter gevallen als het over mijn kinder- en tienertijd gaat: ik groeide op in een stabiel en warm gezin in Nederland, met mijn ouders, broers en zussen heb ik een buitengewoon hechte en fijne band. Zoals de meeste kinderen waren er leuke en minderleuke dagen, maar over het algemeen had ik het goed, ook op school met vrienden en vriendinnen. Ik ben Protestants Christelijk opgevoed en ik vindt dit nog steeds een waardevolle basis, maar andere religies en levensvisies bieden mij tegenwoordig ook inzicht, inspiratie en geestelijke voeding.

Nieuwsgierig en een tikkeltje eigenwijs ben ik altijd geweest, maar ik kleurde niet vaak buiten de lijntjes als kind. Dat is nu wel wat verandert. Dat tikkeltje eigenwijs, maar ook de nieuwsgierigheid is er niet minder op geworden en ik ga graag mijn eigen pad. De woorden van Pippi Langkous zijn mij dan ook op het lijf geschreven “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”. Ik verdwaal nog wel eens (letterlijk en figuurlijk), maar ik vind altijd een manier om weer thuis te komen.

De behoefte om te reizen en de wereld te ontdekken heeft mij op mooie plaatsen gebracht: ik heb een tijdje in Londen gewoond, heb aardig wat landen in Europa bezocht en als twintiger ging ik backpacken in Australië en Nieuw Zeeland. Gelukkig deelt mijn partner de liefde voor het reizen, de eigenwijsheid en de behoefte zijn eigen pad te volgen, dus toen de kans zich voordeed om naar Noorwegen te verhuizen hoefden we er niet lang over na te denken. We zijn deze uitdaging samen aangegaan en ook al gaat onze weg niet altijd over rozen, we zijn tevreden en gelukkig met elkaar, ons gezin, de kansen die we krijgen en de keuzes die we maken.

Ik ben dankbaar voor wat het leven mij steeds brengt en tel mijn zegeningen, persoonlijk geloof ik dat dit de grootste aantrekkingskracht voor meer geluksmomenten in mijn leven is. Wat je aandacht geeft groeit, dus ik richt mijn aandacht op alles wat mij gelukkig maakt en erken dat ik daarin zelf verantwoordelijk ben voor mijn keuzes. Dat betekent niet dat ik de negatieve dingen niet zie, in tegendeel, ik heb ook daar oprechte aandacht voor. Ik kijk ernaar en duw het niet weg, ik onderzoek het, maar blijf er niet in hangen. Negatieve dingen die ik niet kan veranderen laat ik los, wat ik wel kan veranderen pak ik aan. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot en ik maak ook fouten, maar ik mag ook erkennen waar ik zelf niet goed in ben en vragen om hulp. Dat is misschien wel de grootste les die ik de afgelopen jaren heb geleerd. Dat fouten maken en hulp vragen mag. Deze ervaringen en lessen neem ik mee en geef ik met liefde door.

Deugden die mij inspireren:

Begrip, behulpzaamheid, betrokkenheid, creativiteit, dankbaarheid, doorzettingsvermogen, eenvoud, eerlijkheid, enthousiasme, geduld, geloof, hoop, idealisme, inlevingsvermogen, inzicht, kracht, liefde, menselijkheid, mildheid, moed, naastenliefde, onafhankelijkheid, ondernemingszin, openheid, opgewektheid, optimisme, respect, tevredenheid, uithoudingsvermogen, veerkracht, verantwoordelijkheid, vergevingsgezindheid, vertrouwen, verwondering, vreugde, vriendelijkheid, wijsheid, zachtmoedigheid, zelfvertrouwen.

Boeken die mij inspireren:

De Pelgrimstocht naar Santiago van Paulo Coelho | De Alchemist van Paulo Coelho | Soil Soul Society van Satish Kumar | De Bijbel | Het Licht tussen ons van Laura Lynn Jackson | Vier vragen die je leven veranderen van Byron Katie | Het sprookje van de dood van Marie- Claire van der bruggen | (k)Anker van Nel ter Veen | The Magician's Way van William Whitecloud | Secrets of Natural Success van William Whitecloud | Living Buddha, Living Christ van Thich Nhat Hanh | Het verborgen leven van bomen van Peter Wohlleben | Playing Big van Tara Mohr | The book of Joy van De Dalai Lama en Desmond Tutu - Balansekvinnen van Krinstin A. Norenberg | De gezondheidsrevolutie van Maria Borelius

Personen die mij inspireren:

Mijn kinderen en vriend, dierbare vrienden en familie, kennissen, mijn leraren, medestudenten, en collega mind-walk trainers. Uit minder persoonlijke kringen: Jezus, Buddha, de Dalai Lama, Thich Nhat Hanh, Dr. Joe Dispenza, Rachel Macy Stafford, Wim Hof, Dr. Edith Eger, Eckhart Tolle, Maya Angelo, Abraham Hicks, Louise Hay, Rumi.

Ik kijk, leer en luister graag naar: Milton H. Erikson (hypnose), Life Mastery Gym (NLP), James Blunt (music) en Jason Mraz (music).

Ik oefen en train graag via YouTube met: RosalieYoga , Maya Fiennes (Yoga), Dear Good Morning (Work Out), Esther Ekhart (yoga) en Yoga with Adriene, Holden Qi Gong,

Waardoor en hoe ik wijzer ben geworden

Soms was het met vallen en opstaan, soms nadat ik me vaker dan twee keer aan dezelfde steen stootte en soms leerde ik al doende.
Ook heb ik veel geleerd van anderen die hun wijsheid met mij deelden en van mijn kinderen en vriend in de afgelopen 10 jaar (zie ook bovenstaande lijst). Sinds ik vaker stil ben en en gewoon even luister, hoor en begrijp ik ook de lessen die de natuur en mijn intuïtie me influisteren. 

Maar ik heb ook hele leuke opleidingen gevolgd en op mooie plekken gewerkt. Ik zal niet alles noemen hier, alleen de opleidingen die op één of andere manier relevant zijn voor mijn werk als online Mind-Walk trainer en coach of therapeut. Wil je meer weten over mijn opleidingen en werkervaring, dan verwijs ik je naar mijn LinkedIn pagina. Op de pagina OVER ONS lees je over het ontstaan en de groei van Stil in Mij. 

Opleidingen en cursussen

In opleiding: Helhetsterapi, Energyterapi, hypnoterapi en Life Coach

In 2020 ben ik gestart met een Noorse Studie bij Solstad Akedemiet in Oslo, de opleidingen zijn vergelijkbaar met de gelijknamige studies in Nederland. Helhetsterapi is letterlijk vertaald: geheelheidstherapie, de andere 3 spreken voor zich.

Tegelijkertijd volg ik de home study course NLP Coach Practitioner en Hypnotherapy van David Key en de cursus Zelfhypnose van Edwin Selij (Hypnose Instituut Nederland) om mijn kennis zo veel mogelijk uit te diepen.

Create your Destiny

Een zelfontwikkelingscursus die ik volgde bij William Whitecloud (www.naturalsuccess.io) om mijn intuïtie verder te ontwikkelen.

Mind-Walk Trainer

Sinds 2018 ben ik gecertificeerd Mind-Walk trainer, opgeleid door Jacqueline Smeets van Mind-Walk International. In de afgelopen jaren heb ik daarbij de volgende specialisaties gevolgd:
- Mind-Walk voor bedrijven (Mind-Walk op de werkvloer of in de pauze)
- Mind-Flow (We nemen buiten mee naar binnen.
- Mind-Walk Natuurlijk gezond (Mind-Walk, Power-Walk, krachttraining en voeding)
- Reset-Walk (een samensmelting van Mind-Walk en groepscoaching)

Soul Shift

Een zelfontwikkelingscursus die ik volgde bij Rachel Macy Stafford (www.handsfreemama.com) om meer rust, vriendelijkheid, acceptatie en mildheid in mijn leven als mama en vrouw te creëren.

De Shift

Een bewustzijn- en zelfontwikkelingsprogramma die ik volgde bij Josje Feller (toen: Vrouw & Passie, nu josjefeller.nl) in de nasleep van mijn burn-out, om te leren mediteren, om te leren om gaan met mijn hoogsensitiviteit en me te helpen bij al mijn vragen rondom bewustzijn en spiritualiteit.

DNT Turleder og Nærturleder

Bij De Noorse Toeristenvereniging ben ik opgeleid tot wandelbegeleider en lokaal wandelbegeleider. Ik begeleid regelmatig wandelingen als vrijwilliger voor de DNT.

MTRO - Toerisme en Recreatie

De studie die ik volgde na de MAVO in Nederland, was de MTRO, een studie die op dit moment niet direct van toepassing is, maar in de toekomst wel, wanneer ik reisjes en retraites naar Noorwegen organiseer.

Scroll naar boven
Scroll naar top