Over Stil in Mij

Missie

De natuur heeft ons zoveel te leren en te vertellen, wij hoeven haar alleen maar op te zoeken, stil te zijn en te luisteren. Met de natuur als je grootste metgezel vind je de stilte in jezelf. De ruimte, beweging, helderheid, kracht en liefde die daardoor gaan stromen geven je de moed om steeds weer bewust te kiezen voor wat echt belangrijk is voor jou. 
Dit is wat ik zelf heb ervaren en door wil geven aan iedereen die zoekende is naar zijn of haar eigen richting.

ultiem natuurbeleving

Visie

Ik zie je staan langs de waterkant, je staat stevig met 2 voeten in de grond, je schouders zijn ontspannen en je armen hangen losjes langs je zij. Ik hoor je zuchten en heel diep inademen. Je draait je naar mij om, je ogen stralen. “Dit had ik zo nodig,” zeg je glimlachend, “ik wist niet dat het zo dichtbij en zo eenvoudig was”. Je vertelt me dat je weet welk richting je op wilt en dat je klaar bent om de juiste keuzes te maken. Dat is hoe ik het voor me zie, voor jou en iedereen die ik mag helpen. 

Kernwaarden

Werkwijze

Wat voorop staat voor alle trajecten en cursussen die we aanbieden is de persoonlijke aandacht, juist omdat alles online is. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat en aangemoedigd wordt.

Ik vraag iedereen een intakeformulier in te vullen, zodat ik je vast een beetje kan leren kennen voor we starten, maar we leren elkaar pas echt kennen door wat we delen in gesprekken.

In groepstrajecten is het sociale contact tussen alle deelnemers net zo belangrijk als dat met mij als trainer, we leren, steunen en inspireren elkaar zoveel meer als we het samen doen. Elk groepstraject heeft een veilige community waarbinnen we al onze ervaringen kunnen delen en respectvol met elkaar omgaan.

Ik maak gebruik van Facebookgroepen (of een alternatief buiten Facebook om), e-mail, Messenger, WhatsApp, Zoom, Teams of in overleg een ander platform, afhankelijk van de vraag en het gekozen traject.

Mind-Walk
Cursussen

We starten en doorlopen de tienweekse cursus als groep met maximaal 12 deelnemers.
Via Messenger of WhatsApp ben ik beschikbaar voor privégesprekken. Wekelijks ontvang je een programma met opdrachten per e-mail zodat je alles op je eigen tempo en in je eigen omgeving doorloopt, maar toch niet alleen wandelt. Dankzij de online community lopen we digitaal met elkaar mee.

Mind-Walk pauzemoment

De Mind-Walk pausemomenten kunnen privé gedaan worden, maar ook als zelf samengestelde groep (zowel zakelijk als privé). Een privé traject verloopt per e-mail en Messenger of WhatsApp, maar er is tevens een community om samen te komen met meerdere individuele deelnemers. Een groepstraject verloopt per e-mail en een community en wordt op maat gemaakt.

Coaching

Alle coachingstrajecten zijn uiteraard een-op-een. We starten met een gratis intakegesprek en het intakeformulier. Als het klikt maken we daarna afspraken over het traject dat volgt. Wanneer en hoe we elkaar spreken is aan jou. Dit kan per e-mail, Messenger, WhatsApp of Zoom. Mijn voorkeur gaat uit naar videogesprekken, maar het is niet verplicht.

Ontstaan en ontwikkeling van Stil in Mij

Het Stil in Mij zaadje werd eind 2015 al gezaaid, maar het idee mocht eerst groeien en rijpen. Nu in 2021 zet ik mijn dromen en ideeën om in actie: in gesprek, in beweging, in de natuur en online. De mogelijkheden van deze tijd komen samen met mijn ervaring, mijn passie en mijn talenten, want die mochten ook echt ontluiken, ontwikkelen, groeien en rijpen in de afgelopen 5 jaar. 

Wil je meer weten over mijn opleidingen en werkervaring, dan verwijs ik je naar mijn LinkedIn pagina.  

Oktober 2015

Het zaadje wordt gepland: samen met vriendin Anita maak ik voor het eerst een stiltewandeling, op de dag van de stilte. Het is een buitengewoon mooie ervaring en het voelt alsof er de puzzelstukjes op hun plaats vallen. 

December 2015

Er is een prachtige kans om naar Noorwegen te verhuizen op ons pad gekomen. We besluiten ons hart te volgen en in het diepe te springen, het grote proces van alles regelen en heel veel loslaten begint.

Januari 2016

Anita en ik organiseren voor het eerst zelf een stiltewandeling. De opkomst en ervaring is boven verwachting. We besluiten dit maandelijks te doen (zolang ik nog in Nederland ben) en zetten een facebookpagina op onder de naam: Stil in Mij Stiltewandelingen. 

Mijn vriend Leendert vertrekt al naar Noorwegen, de kinderen en ik blijven nog 5 maanden in Nederland.

Februari 2016

Mijn wereld staat op z’n kop: ik heb te veel hooi op mijn vork genomen, niet geluisterd naar alle stress gerelateerde signalen en beland in een burn-out. Gelukkig krijg ik veel hulp van mijn ouders, familie en vrienden die nu nog dicht in de buurt wonen.

31 mei 2016

We verhuizen met ons boeltje naar Noorwegen. De eerste maanden kan ik rustig bijkomen en aclimatiseren met de kinderen. Ik ben heel veel in de natuur of buiten in de tuin, mediteer, doe yogaoefeningen en volg cursussen in persoonlijke en spirituele ontwikkeling waardoor het langzaam maar zeker steeds beter gaat met mij.

Najaar 2016 tot najaar 2018

Ik start weer op met mijn werk als online marketing assistent maar merk dat het me veel moeite kost. Ik ploeter een tijd door maar besluit uiteindelijk te stoppen met mijn Nederlandse bedrijf Fris Assist. In de tijd daarna ben ik veel buiten, ik wandel en ga op onderzoek uit. Ik werk in een winkel bij een lokale bakkerij, waardoor ik weer groei in zelfvertrouwen en zin om te werken. 

Najaar 2018

Ik kom in contact met Mind-Walk, een concept waarin alles samen komt wat ik in de afgelopen jaren zelf heb gedaan om te herstellen van de burn-out en zoveel meer. Ik vind het zo leuk en waardevol dat ik een Mind-Walk trainerscursus volg om zelf cursussen te kunnen geven in Noorwegen.

Voorjaar 2019

Ik zeg mijn baan in de bakkerij op en start mijn Noorse bedrijf Naturens Vei op. Ik geef Mind-Walk cursussen in de buurt en ik geniet met volle teugen!

Voorjaar 2020

Door de Coronacrisis komt alles op een laag pitje te staan, maar ik kan nog wel met kleine groepjes de natuur in. Maar mijn idee van Stil in Mij begint steeds vaker om aandacht te trekken in mijn hart en hoofd. Ik merk dat het wil groepen en bloeien. Ik begin ideeën te verzamelen en verdiep me in het geven van online cursussen. 

Nazomer 2020

Ik start met een opleiding in Noorwegen om geheelheidstherapeut, hypnotherapeut, energetisch therapeut en levenscoach te worden. Om de methodes direct onder de knie te krijgen oefen ik veel op medestudenten en trainingscliënten,  Ook deze richting voelt als een warme jas, het past zo goed bij mij en sluit perfect aan op Mind-Walk. 

Winter 2021

Na een half jaar werken aan de website, social media en natuurlijk de online Mind-Walk cursussen start ik officieel met Stil in Mij, het Nederlandse zusje van Naturens Vei. Voor nu alleen online, maar in de toekomst staan er ook retraites en Mind-Walk reizen naar Noorwegen op de planning 

Toekomst

Naast mijn online aanbod organiseer ik retraites, themareizen en Mind-Walk reizen naar Noorwegen. 

Ik start mijn eigen gastenverblijf en ontvang gasten die bij willen bijkomen van de hectiek van alledag en op een typisch Noorse manier op zoek gaan naar de stilte in zichzelf.

Scroll naar boven
Scroll naar top