Laat je schouders zakken
en sta stil bij wat er is

Neem maar eens diep adem,
hier hoef je even helemaal niets

Je schouders laten zakken
Weet jij nog hoe dat moet? Het klinkt eenvoudig, maar soms is het gewoon echt heel lastig; je schouders laten zakken. Echt ontspannen. Alles loslaten. De boel de boel laten. Je mobiele telefoon uitschakelen en gewoon even zijn. Adem halen. Nu even niets. 

Ken je dat gevoel? Dat het gewoon moeilijk is je echt te ontspannen? Ik wel. In Nederland had ik het heel vaak, en ja ook nu nog wel eens, maar dat wordt steeds minder. Het lukt me steeds vaker om echt hier en nu te zijn en om me daar ook in te ontspannen. 

Laat ook het tempo zakken
Als jij dat gevoel herkent, dan wil ik je uitnodigen wat vaker stil te staan. Het tempo omlaag te schroeven en je wat vaker op te laden in de natuur. Dat kan je thuis doen, in je eigen tuin, in het dichtstbijzijnde bos, op het strand of op de heide. Of hier, bij mij in Noorwegen. Een paar dagen helemaal los van alles. 

Je schouders laten zakken, op adem komen, contact maken met je lichaam, je hart, de mensen die je hier ontmoet en de natuur. Even écht aanwezig zijn in het hier en nu.

Stilte in je hoofd
Wat is het toch vaak druk in ons hoofd; al die gedachten, dat gepieker en de vragen die steeds wachten op een antwoord. Het houdt eigenlijk nooit op. Wanneer was het voor het laatst echt stil in jou? 

Als jij ook zo verlangt naar die momenten van stilte en rust in je hoofd, zoals ik vroeger deed, dan wil ik je graag uitnodigen om naar Noorwegen te komen. Een paar dagen back to basic, de kracht van de stilte, de schoonheid van de Noorse natuur en de rust van het eenvoudige leven in een hutje in het bos te ervaren. 

Het is alsof je thuis komt in jezelf. 
Alsof je jezelf beter kunt horen, zien en voelen.
Alsof je jezelf echt ontmoet en herontdekt wie jij ten diepste bent. 

Je mag 100% genieten van de meest eenvoudige dingen en overal de tijd voor nemen. Zonder afleiding en zonder dat iemand iets van jou verwacht. 

Ik nodig je uit om niet alleen het heerlijke, eerlijke, robuuste landschap van Noorwegen te omarmen, maar ook vooral jezelf, in al jouw schakeringen. 

Op avontuur in Noorwegen

LANG WEEKEND OP STILTE-AVONTUUR

Hytta i Skogen

Ga je op zoek naar een stilteretreat in de natuur in Nederland, dan zoek je meestal naar het welbekende hutje op de hei, hier in Noorwegen heet die hut een hytte. Je komt ze daadwerkelijk overal tegen, ook op de meest afgelegen plekken, maar vooral daar waar de natuur overweldigend mooi is. Het is een deel van het leven in Noorwegen, bij elke mogelijkheid die zich voordoet trekken de Noren zich massaal terug in hun hutten. Het dagelijks leven even los laten. Zich onderdompelen in de rust en schoonheid van de Noorse natuur. Een levensstijl die wij maar al te graag hebben overgenomen. En die we graag met jullie delen.  

Ik nodig je van harte uit het eenvoudige, natuurlijke leven in een Noorse hut te beleven. Om de stilte, schoonheid en robuuste rust van de Noorse natuur te ervaren. Je bent van harte welkom bij

Hytta i Skogen: De Hut in het bos

Robuuste rust.. Wat bedoel ik daarmee? Het is het type rust waarbij je de handen uit de mouwen moet steken. In een eenvoudige hut in het bos is geen stromend water, elektriciteit of ingebouwd toilet. Alles kost iets meer moeite en tijd. Water halen we uit het meer, hout sprokkelen we in het bos en als je naar de wc moet dan trek je je terug in een klein houten hokje dat los staat van de hut. Er is geen badkamer, dus douchen mag je weer bij thuiskomst. Het meer nodigt wel altijd uit om een frisse duik te nemen. Eten koken doen we samen en ook dat kost meer tijd dan we gewend zijn. Het tempo gaat echt omlaag en alles wat we doen, doen we met de volle aandacht. 

We wandelen, zitten bij het water, klimmen en dalen, vertragen, verstillen, delen wat we delen willen en ontdekken de natuur op een manier waarbij we onze zintuigen volop mogen gebruiken. We bewegen mee met wat zich aandient. Maken een kampvuur wanneer de omstandigheden dit toelaten en koken of grillen typisch Noorse gerechten boven het vuur. Je maakt kennis met Mind-Walk en in de loop van het weekend bouwen we steeds meer momenten van stilte in. We maken korte en lange stiltewandelingen en indien mogelijk doen we een ‘naturequest’ waarbij je een tijdje helemaal alleen mag stilzitten, op een mooi plekje in de natuur (uiteraard kan ik jou ten alle tijden blijven zien en horen, zodat je altijd veilig bent). We hebben altijd om te gaan met de elementen, het weer en de omstandigheden dus een vast programma kan ik niet van te voren garanderen. Maar je mag altijd op vertrouwen dat iedere deelnemer ontvangt wat hij of zij nodig heeft.

Je mobiele telefoon gaat aan de kant, die mag je op het einde van de dag van aankomst uitzetten en bij mij inleveren, zodat ik deze veilig voor je kan bewaren tot op de dag van vertrek. Er is niets dat je aandacht weg kan trekken van dit heerlijke, ontspannen weekend in de natuur.

Alles dat we nodig hebben is aanwezig in de hut, jij hoeft alleen je kleding, schoenen en toiletartikelen mee te nemen. Alle maaltijden en consumpties zijn inclusief; ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en iets lekkers in de avond. Eten en drinken meenemen is dus niet nodig, tenzij je iets speciaals bij je wilt hebben dit weekend. Ik hou uiteraard rekening met allergiën en dieetwensen, dus geef deze ruim van te voren aan mij door. Je ontvangt van te voren een paklijst om er zeker van te zijn dat je kleding en schoenen mee hebt die passen bij de omstandigheden van dat moment.

In principe heb ik iedere maand de mogelijkheid om 1 retreaite te organiseren, met uitzondering van de maand december en van half juni tot half augustus. Op dit moment heb ik de volgende momenten gereserveerd voor retraites met groepen, maar de data liggen nog niet vast en er komen nog een aantal data en speciale retraites bij.

Januari
Themaretreat Dromen, Intenties en Doelen (data volgt z.s.m.)

April
Vrijdag 14 tot maandag 17 april of vrijdag 21 tot maandag 24 april 

Mei
Vrijdag 5 tot maandag 8 mei of vrijdag 12 tot maandag 15 mei

September
Vrijdag 15 tot maandag 18 september

Oktober
Vrijdag 13 tot maandag 16 oktober

November
Schrijversweek (data volgt z.s.m.)

In overleg is het ook mogelijk al op donderdag aan te komen, maar het retreat en geplande activititeiten zijn van vrijdagmiddag tot zondagavond. 

Je kunt ook alleen, met je partner, een vriend of vriendin of zelf samengestelde groep naar Noorwegen komen, neem contact met me op om de mogelijkheden voor een privéretreat te bespreken, ook als het om een week of midweek gaat. 

De reis naar Noorwegen regel je zelf, deze is ook niet inclusief in de prijs. Maar ik kan je daar natuurlijk wel bij helpen. Je kunt ervoor kiezen te vliegen op vliegveld Gardemoen, bij Oslo en daar vandaan met de rechtstreekse trein naar Vestfossen te reizen of via Vliegveld Torp bij Sandefjord en ook daarvandaan is het mogelijk met de trein naar Vestfossen te reizen, maar in overleg kan ik je hiervandaan ook ophalen. Ik raad je wel altijd aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor het weekend geannuleerd moet worden of waardoor jezelf niet aanwezig kunt zijn. Reizen anno 2022 blijft enigszinds onzeker, vandaar dat het verstandig is een slag om de arm te houden. 

De prijs voor het weekendretreat ‘Hytta i Skogen’ is €828 per persoon.

Inclusief 3 overnachtingen (van vrijdag tot maandag), alle maaltijden en (alcholvrije) consumpties, alle activiteiten, onze volledige aanwezigheid het gehele weekend en vervoer van en naar het treinstation. We reizen vanaf station samen naar de hut in het bos en vanaf dat moment is het niet meer mogelijk nog iets anders in te kopen, we blijven echt van vrijdagmiddag tot maandagochtend midden in de natuur. In geval van nood wordt hier natuurlijk een uitzondering op gemaakt.

Heb je interesse in het weekendretreat, wil je graag boeken of heb je vragen? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier of bel, mail of stuur bericht via WhatsApp.

Wil je Hytta i Skogen privé boeken? Laat me dan weten wat je wensen zijn, zodat ik een pakket en prijs voor jou op maat kan maken. Voor bedrijven, verenigingen en ook privé kan er ook een op maat gemaakte reis worden samengesteld, in combinatie met andere activiteiten in de omgeving. Ik sta altijd open voor samenwerking mocht je zelf ideeën hebben en dit willen combineren met mijn aanbod. Neem ook daarvoor gerust contact met mij op. 

Aanmelden of vraag stellen:

Heb je een vraag of wil je je graag aanmelden voor het weekendretreat. Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van mij. Direct bellen, WhatsAppen of mailen mag natuurlijk ook. 

Ik ontmoet je graag

Telefoonnummer

E-mail

Momenten van aanwezigheid

Scroll naar boven
Scroll naar top